RAZGIBAJMO TELO
SRČNI VZPODBUJEVALNIKI
TRIGLAVSKA ROŽA
UTRIPOVCI SMO PRIDNI KAKOR ČMRLJI
TUDI DEŽNE KAPLJE NISO OVIRA ZA NAŠO REKREACIJO
ČLANI IZVRŠILNEGA, NADZORNEGA IN STROKOVNEGA ODBORA DRUŠTVA UTRIP


Obiskali smo avstrijsko Koroško

Objavil: Urednik .

V soboto, 7. junija, smo se z avtobusom odpravili na izlet na avstrijsko Koroško, kjer smo obiskali mesto Celovec, ki je bilo v zadnjih pripravah na veliki dogodek: Evropsko prvenstvo v nogometu. Zaradi prometnih razlogov smo center mesta obšli,  mimogrede videli novi nogometni stadion in pristali pred  MINIMUNDUS-om – parkom z znamenitostmi iz vsega sveta v miniaturah.

Omeniti moram, da nam je na naši poti čez Ljubelj gospod Bogdan Osolnik  zelo podrobno in temeljito pripovedoval vso zgodovino teh krajev od obdobja Rimljanov in naselitvijo Slovanov do prve svetovne vojne in povojnega plebiscita, ko smo dokončno izgubili vse te kraje, ki so se priključili Avstriji ter do druge svetovne vojne in narodno osvobodilne borbe. Za tako izčrpno zgodovinsko predstavo smo ga nagradili z gromkim aplavzom, kajti večina od nas se je šele sedaj seznanila kako daleč v Avstrijo so domovali Slovenci in kako pomembni so bili za razvoj teh krajev.

Dr. Cokan : slovensko - ameriška korenina

Objavil: Urednik .

Vabimo Vas na  predavanje »železnega zdravnika«  
dr. Franceta COKAN-a z naslovom:
"PREPREČEVANJE  ATEROSKLEROZE  Z  GIBANJEM  IN PREHRANO"

Predavanje bo v sredo, 11. junija ob 17. uri, v predavalnici Krke d.d. na Dunajski cesti 65 v Ljubljani.

 

France Cokan  (rojen 1931, diplomiral v Ljubljani 1957)  živi od leta 1959 kot slovenski izseljenec v ZDA. Cokan je zdravnik internist, njegovo posebno zanimanje pa velja športni medicini, čezmerni debelosti, zdravi prehrani in prevencijskemu zdravstvu nasploh.  

Kako spoznam, da slabi baterija v srčnem spodbujevalniku?

Objavil: Urednik .

Od gospe Marije Dolgan smo v rubriki Pišite nam dobili naslednje vprašanje: "Zanima me, kako naj spoznam, da mi baterija v srčnem spodbujevaniku slabi, in kdaj moram priti na zamenjavo baterije? Lep pozdrav, Marija."

Odgovor je prispeval uredniški odbor:
V številki 36 (februar 2007) NAŠ UTRIP, ki ga najdete na spletni strani v Arhivu glasila Naš Utrip (meni na levi strani), smo objavili prispevek g. Bojana Lorgerja z naslovom: Kako sem doživljal pešanje baterije v srčnem spodbujevalniku, pa ga preberite.

Fitnes naših članov (v BIT-Centru pri Štepanjskem naselju)

Objavil: Urednik .

Na skupščini društva 1.3. 2008 je g. Kukič objavil, da se bomo v sredo, 5.3.2008, sestali v hotelu BIT-Center pri Štepanjskem naselju, kjer nam bo naša vaditeljica Jerneja razložila pravilno in učinkovito uporabo naprav za fitnes. Naš poziv je doživel velik uspeh, saj se nas je zbralo več kot 15 članov, ki smo pozorno prisluhnili gdč. Jerneji, ki nam je najprej razložila kako naj vadba poteka, potem pa nas je popeljala do posameznih naprav. Vsakemu izmed nas je izmerila njegovo moč in kondicijo, ter vsakemu izdelala individualni plan vadbe za prihodnje dni. Nad strokovnostjo gdč. Jerneje smo bili zelo navdušeni in smo sklenili, da bomo začeli redno prihajati na fitnes. Člane, ki se te predstvavitve niste udeležili, vabimo, da se nam pridružite v sredo, 19. marca ob 8 uri zjutraj, da se bomo spoznali še z vadbo na ostalih orodjih.

XVI. redna letna skupščina društva UTRIP

Objavil: Urednik .

V soboto, 1. marca 2008, je zasedala XVI. redna letna skupščina društva UTRIP z dnevnim redom, kot je bil objavljen v vabilu na skupščino. Na skupščini smo pregledali delovanje društva v preteklem letu 2007, naredili plan dejavnosti za leto 2008 in razrešili dosedanje vodstvo društva. Sledile so volitve predsednika društva ter članov vseh organov društva. Podrobneje bomo o delu skupščine poročali v naslednjih dneh, potem ko bo končan in verificiran zapisnik skupščine.