Utripovci na Nanosu

Objavil: Urednik .

nanos 2016Že dolgo je tega, kar smo načrtovali pohod na Nanos, a sreča kar nekaj časa ni bila na naši strani, saj nam je nagajalo neugodno vreme. A vendarle je prišel dan, ko smo dočakali lepo vremensko napoved. Med mnogimi deževnimi dnevi smo ujeli en lep, sončen dan, v četrtek, 20. junija. Napoved je obetala sončen in veder dan z zmerno burjo.

Devet zagona polnih članov se nas je zbralo na parkirišču pod Nanosom, od koder smo krenili po markirani poti. Po pol ure hoje se je pot razcepila na desno in zahtevnejšo ter levo in lažjo, a daljšo pot. Ker smo želeli, da naša dogodivščina traja čim dlje in da naše noge ostanejo lahkotnega koraka, smo izbrali lažjo, a nič manj pestro pot navzgor.

Začetek poti nas je peljal skozi kisikove oblake, ki nam jih je ponudil zeleni gozd, nato pa nas je pot pripeljala na travnato pobočje, iz katerega se je širil prečudovit razgled. Zmerna burja, ki so jo napovedovali, se je izkazala za malo trši oreh, kot smo si sprva obetali. Na poti nas je celo malo zanašalo, a nam je narava pomagala s skalami, ki smo se jih oprijeli, sodobna tehnologija pa s palicami, katerih smo se močno oklepali in uspešno premagovali močne sunke vetra.

Uspešno smo se obdržali na nogah in srečno prispeli do Vojkove koče, kjer smo si zasluženo privoščili dobrot iz naših nahrbtnikov.

Ob poti so nam družbo delale tudi čudovite cvetlice, katerih kras je naša Polona ujela s svojim fotoaparatom.

Po isti poti in polni prelepih vtisov smo se zadovoljni vrnili do parkirišča.

Miljana Nikčevič

Fotografije s pohoda na Nanos so tudi na https://photos.google.com