RAZGIBAJMO TELO
SRČNI VZPODBUJEVALNIKI
TRIGLAVSKA ROŽA
UTRIPOVCI SMO PRIDNI KAKOR ČMRLJI
TUDI DEŽNE KAPLJE NISO OVIRA ZA NAŠO REKREACIJO
ČLANI IZVRŠILNEGA, NADZORNEGA IN STROKOVNEGA ODBORA DRUŠTVA UTRIP


Jesenski oddih v Izoli

Objavil: Urednik .

Oddih v Izoli od 12. do 19. oktobra je organiziralo društvo, ponudba je bila objavljena v časopisu Naš utrip. Za ta oddih se nas je odločilo 17 članov. Nekateri člani so odpotovali z vlakom, ki ga je plačalo društvo.

Hotel DELFIN, v katerem smo bili nastanjeni, je zelo blizu morja, kjer so urejene sprehajalne poti in plaža. V pristanišču je privez za čolne, čudovite ladjice ter jahte, ki smo si jih vsak dan ogledovali.

V hotelu smo imeli urejene, čiste in dovolj velike sobe z balkonom. S hrano, ki je bila primerna našim letom, smo bili zadovoljni. Pri vsakem obroku je bilo na voljo tudi sadje, osebje je bilo urno in prijazno.

V hotelu sta bila dva bazena z ogrevano morsko vodo. Vsak dan je bila dopoldan in popoldan telovadba v bazenu, zjutraj pa v telovadnici. Telovadba je bila odlična, z različnimi vajami smo okrepili naše telo.

Udeležili smo se dveh vodenih pohodov. Na prvem nas je vodička ga. Andrea Dolanc popeljala po Izoli, ogledali smo si vse znamenitosti ter izvedeli veliko o zgodovini Izole. Pokazala nam je ulico v centru do katere je segalo morje saj je bila Izola včasih otok.

Drugi pohod smo imeli po poteh, kjer rastejo sredozemske rastline, spoznali smo še nekaj drugih rastlin, ki jih nismo prej poznali npr. žižole. Predsednica ga. Polona nas je vsak dan vzpodbujala,, da smo hodili še na dodatne sprehode.

Poslušali smo tudi predavanje o oljkah in oljčnem olju, o žilnih boleznih, prehrani z odlično demonstracijo, udeležili smo se tudi delavnice za urjenje spomina. Ob večerih so pripravili različno zabavo. V avli hotela smo igrali tombolo, poslušali zborovsko petje, zimzelene popevke, zaplesali smo ob živi glasbi.

Predsednica ga. Polona nam je bila s svojo pozitivno energijo v pomoč.

Imeli smo čudovit oddih vse dni je bilo čudovito jesensko vreme, naužili smo se morskega zraka ter zadovoljni odšli domov.

Marija Kodele