RAZGIBAJMO TELO
SRČNI VZPODBUJEVALNIKI
TRIGLAVSKA ROŽA
UTRIPOVCI SMO PRIDNI KAKOR ČMRLJI
TUDI DEŽNE KAPLJE NISO OVIRA ZA NAŠO REKREACIJO
ČLANI IZVRŠILNEGA, NADZORNEGA IN STROKOVNEGA ODBORA DRUŠTVA UTRIP


Oddih v Šmarjeških Toplicah - od 10. do 17. marca 2013

Objavil: Urednik .

V januarski številki časopisa NAŠ UTRIP smo brali vabilo na obnovitev rehabilitacije v Šmarješke toplice. Z veseljem smo se odzvali vabilu. V precejšnem številu smo se zbrali v recepciji hotela. Najprej nas je pozdravila vedno nasmejana predsednica društva Polonca. Nato je sledil sprejem, kjer smo dobili program celega tedna. Z besedo in smehom nas je nagovoril g. Brane Bon.

Vsak dan smo imeli telovadbo v bazenu,nato suho telovadbo, nekateri fitnes. Dopoldan nas je Brane Bon povabil na nordijsko potepanje. Razdelil nam je palice za lažjo in pravilno hojo. Kljub slabemu vremenu smo se vsak dan odpravili in doživeli veliko lepega. Okusili smo medico in razne mesne dobrote prijaznih domačinov.

Z vesljem smo prejemali vse ponujeno iz strani hotela, animatorja Matjaža in vodiča Braneta ob nordijski hoji. Z avtobusom smo se odpeljali v Mokronog, se povzpeli na Žalostno goro, kjer stoji cerkvica še od 1697 leta tako kot je sedaj. Nato smo se z avtobusom odpeljali na Malkovec, kjer so nas že v vinski kleti presenetili z dobrotami, nato še s kosilom in živo glasbo dveh mladih fantov. Imeli smo priliko prisluhniti predavanju medicinskemu osebju o zdravem življenju. Trudili smo se,da bi vse upoštevali, a pri tako dobri hrani je to težko. Nad vsem ponujenim smo bili zelo zadovoljni.

Med utripovci je bilo tudi nekaj takih, ki so prav v tem tednu praznovali rojstni dan. Tako so »malo« čez sedemdeset let praznovali Marija, Albin in Rudi. Verjetno še kdo, pa nismo vedeli zanj. Vsakemu posebej in vsem skupaj čestitamo in želimo zdravja, da se drugo leto zopet vidimo.

Sledi še skromna čestitka:

Zvončki so zate,
tudi marjetke,
vzami še mene,
v šopek med cvetke.

primi za lička me,
pa me poljubi,
jaz bom pa tebe,
ne boš ne na zgubi.

 

Zapisala Tončka Trilar, fotografirala pa Polona Leskovec