RAZGIBAJMO TELO
SRČNI VZPODBUJEVALNIKI
TRIGLAVSKA ROŽA
UTRIPOVCI SMO PRIDNI KAKOR ČMRLJI
TUDI DEŽNE KAPLJE NISO OVIRA ZA NAŠO REKREACIJO
ČLANI IZVRŠILNEGA, NADZORNEGA IN STROKOVNEGA ODBORA DRUŠTVA UTRIP


Dr. Cokan : slovensko - ameriška korenina

Objavil: Urednik .

Vabimo Vas na  predavanje »železnega zdravnika«  
dr. Franceta COKAN-a z naslovom:
"PREPREČEVANJE  ATEROSKLEROZE  Z  GIBANJEM  IN PREHRANO"

Predavanje bo v sredo, 11. junija ob 17. uri, v predavalnici Krke d.d. na Dunajski cesti 65 v Ljubljani.

 

France Cokan  (rojen 1931, diplomiral v Ljubljani 1957)  živi od leta 1959 kot slovenski izseljenec v ZDA. Cokan je zdravnik internist, njegovo posebno zanimanje pa velja športni medicini, čezmerni debelosti, zdravi prehrani in prevencijskemu zdravstvu nasploh.  

Je konzultant ameriških ustanov, ki se ukvarjajo z omenjenimi zdravstvenimi domenami in je pisec mnogih člankov o teh temah. Po radiu in TV popularizira racionalen odnos  do športa, prehrane in življenjskega sloga. Redno predava klubom, ustanovam in organizacijam v ZDA in po svetu.
Od svojega 52. leta se aktivno udeležuje tekmovanj in prvenstev v triatlonu. Redno nastopa na havajskih "ironmanih" (neprekinjenih 246 kilometrskih tekmah, med katerimi je potrebno najprej preplavati 3900 metrov, potem s kolesom prevoziti 180 kilometrov in nazadnje preteči še klasični maraton 42 kilometrov – vse to v 17 urah). Od leta 1987 je osvojil v svoji kategoriji osem naslovov svetovnega prvaka in postavil tudi tri svetovne rekorde.
Vabimo vas, da se tega izrednega predavanja udeležite v čim večjem številu, ker boste slišali in se seznanili z najnovejšimi dosežki in spoznanji tako v zdravi prehrani kot tudi v telesnih aktivnostih.
Za IO UTRIP – B. Lorger